Povabilo k prijavi na izobraževanje v okviru Erasmus+ projekta Winnovators

Vabimo te, da se pridružiš Erasmus+ projektu Winnovators. Namen projekta je krepitev STEAM in podjetniških kompetenc mladih ženskah (18 – 30 let) na področju trajnostnega razvoja in inovacij.

V okviru projekta pripravljamo niz izobraževanj, ki bodo potekala predvsem na daljavo preko Zooma ter na igrificirani spletni platformi. Vsebovala bodo učne module, ki jih boste usvajale samostojno v lastnem tempu ter izzive, ki bodo vključevali projektno delo v skupini oziroma paru.

Učenje bo potekalo v skupinah, v katerih bodo sodelovali študenti iz Univerze v Ljubljani, mentorji in številni gostujoči strokovnjaki. Skupaj si bomo prizadevali uresničiti vaše ustvarjalne in podjetne ideje!

Ponujena izobraževanja ne zahtevajo posebnega predznanja, boste pa potrebovale internetno povezavo ter računalnik ali tablico ali mobilni telefon.

Izbirale boste lahko med različnimi učnimi moduli, in sicer:
Influencerstvo – v sodelovanju s Tinco Lukan, priznano slovensko raziskovalko na tem področju, bomo izvedli delavnico o influencerstvu. Na delavnici boste pridobili vsa potrebna znanja o tem, kako se povsem resno lotiti influencanja. Prav tako boste imele priložnost iz prve roke spoznati praktične izkušnje uspešne influencerke Ane Mačič Kotnik, ki že dlje časa deluje na različnih družabnih omrežjih in si je ustvarila impresiven krog sledilcev.
Prodaja izdelkov preko platforme Etsy – spletna trgovina Etsy ustvarjalcem nudi platformo za prodajo ročnih ali digitalnih izdelkov. V okviru izobraževanja se boste spoznali z delom na tej platformi in pridobili vsa potrebna znanja za vzpostavitev svoje trgovine. Predavala bo Anita Česnik Mažgon, lastnica trgovine All Little Rockstars, ki je na Etsy-ju prisotna že od leta 2012 in je vrhunska strokovnjakinja na tem področju.
So-ustvarjanje vizualnih vsebin z orodjem Canva – Canva je spletno orodje za grafično oblikovanje, ki uporabnikom omogoča enostavno ustvarjanje izdelkov, ki izgledajo povsem profesionalno. Dodatna prednost programa je prilagoditev vsebine za formate, ki se uporabljajo na družabnih omrežjih in popularnih platformah (YouTube, Instagram, TikTok idr.). Na delavnici boste spoznali delo s tem orodjem in izdelali grafične izdelke po lastnih željah.
Izdelovanje interaktivnosti in mini-iger s programom Scratch – Scratch je vizualni programski jezik, ki s pomočjo preprostega “povleci & spusti” vmesnika omogoča programiranje animacij, interaktivnosti in mini-iger. V okviru izobraževanja se boste naučili osnovnih programerskih konceptov, ki vam bodo omogočili izdelovanje inovativnih programskih rešitev kot npr. uporabo računalniške igre za promocijo izdelkov ali izdelavo interaktivne animacije za njihovo predstavitev.

Z izobraževanjem bomo pričeli 28. 2. 2024, trajala pa bodo do konca aprila 2024. V marcu bodo potekala srečevanja s predavatelji ob sredah v popoldanskem času preko Zoom-a in bodo trajala približno 90 minut.
Ostale aktivnosti tekom izobraževanja lahko opravite ob času, ki vam najbolje ustreza. April bo namenjen projektnemu delu in konzultacijam. Izobraževanje se bo zaključilo s končnim izdelkom, ki ga boste na zaključnem srečanju predstavili in dobili povratno informacijo.

Na izobraževanje se prijavite preko spletnega obrazca, dostopnega na naslovu: https://forms.gle/V1n3yAEqKFfBxCsp8.
Rok za prijavo je 15. februar 2024. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Za vse dodatne informacije o izobraževanju lahko pišete na naslov: matej.zapusek@pef.uni-lj.si

Vir: Ekipa Winnovators