Vsi imamo radi dom oziroma okolje, ki smo ga navajeni in smo si ga najverjetneje ustvarili sami. Namreč ko smo doma se lahko sprostimo in počnemo kar želimo – lahko postavimo noge na mizo in gledamo televizor, si pripravimo prigrizek ali najboljšo pijačo. Ni boljšega kraja, kot je udobje lastnega doma. Z vključevanjem ”domačih” elementov lahko ustvarimo delovno okolje v katerem je lažje delati, hkrati pa nas bo delo osrečevalo in bomo zanj bolj motivirani. Kako torej ustvarimo delovno mesto, na katerem bi se počutili kot doma?

Za začetek se je potrebno oddaljiti od podobe običajne stereotipne pisarne ali delavnega prostora k dodelavami, ki bi pripomogli k doseganju bolj domačega občutka. Začnemo lahko s posameznimi elementi kot so blazine, svetilke, mizice za kavo ali zofa. Že sama preproga takoj ogreje prostor in mu doda noto domačnosti. Vse to bo prispevalo k sproščujočemu vzdušju, ki bolj spominja na dnevno sobo kakor pisarno.

Našo produktivnost in razpoloženje lahko dvignimo z elementom navdihujoče umetnosti. Z mirnim in sproščujočim umetniškim delom na naši steni lahko izboljšamo celotni izgled delovnega prostora, mu dodamo osebnost in toplino, hkrati izgledamo bolj profesionalno. Življenje v vašem prostoru lahko ustvarimo tudi z dodajanjem rastline ali deset le-teh. Poskrbite le, da boste slednje uspešno ohranjali pri življenju.

Ali ste vedeli, da je vonj eden izmed najmočnejših čutov in ima velik vpliv na možganske aktivnosti? Vonj vaše najljubše sveče ali eteričnega olja lahko popolnoma spremeni vaše vzdušje na delovnem mestu. Poleg vonjave, si privoščite tudi vaše priljubljene melodije. Nastavite si takšne, ob katerih se boste počutili sproščene in produktivne, saj bo vaše delovno mesto tako manj stresno, v njem pa bo boste počutili bolj prijetno.

Predstavljajte si torej, da ležite v vašem najljubšem naslonjaču in ob najljubšem vonju in melodiji opravljate svoje delo. Kaj je lahko še boljše? Sedaj pa si predstavljate, da ob tem nosite še najbolj udobna oblačila in obutev. Kaj porečete na par udobnih sobnih copat?

Tudi v pisarni Zavoda Nefiks se trudimo ustvariti kar najbolj domače delovno okolje, zato smo se odločili za nove sobne copate, ki smo jih naročili podjetju Vučko. Podjetje Vučko so pravi strokovnjaki s tradicijo na področju udobnih sobnih copat. Skupaj z njimi smo sodelovali že pri projektu Nefiks zaposlitvene rešitve in bili zelo zadovoljni, sedaj pa z njimi sodelujemo tudi v sklopu projekta Nefiks karierne rešitve. Obiskovalci so že z veseljem sprejeli par copat, o njihovem zadovoljstvu pa več kot zgovorno pričajo naslednje fotografije.

Viri: