Leto 2020 bodo izgleda zaznamovali valovi COVID-19, ki nas zapirajo v naše občine, stanovanja. Podobno, kot je bilo v prvem valu se nam tudi tokrat ponovno zapira ena aktivnost za drugo, še posebno, ko je to povezano z bolj družabnimi aktivnostmi ali pa aktivnostmi v tujini.

Obisk kina ali muzeja je ta hip praktično nemogoč v živo, zato pa je marsikateri muzej omogočil dostop preko spleta – oz. so se izoblikovali brezplačni virtualni ogledi muzejev. Ogled, ki ne pozna čakalne vrste pri vstopu v muzej, čakalne vrste pred bolj znanimi razstavami ali posameznimi eksponati, kilometrov prehojene poti, izgubljanja po stopniščih in še in še.

V MC Vič zato pripravljamo v 28. in 29. 10. 2020 dneva muzejev, kjer se dobimo na Zoomu med 15:00 in 18:00 si izberemo muzeje, ki bi si jih ogledali in se odpravimo; na koncu ogledov pa se pogovorimo o tem, kaj smo videli in kaj nas je navdušilo na ogledih. Da pa lahko posredujemo povezave do muzejev, je potrebna prijava.

 

 

Prijava sreda
Prijava četrtek

V petek 30. 10. zvečer pa nas čaka filmski večer; preko Zooma si bomo ogledali mladinski film in se pogovorili o vsebini, ki jo film prinaša. Film se prične ob 18:00.

Prijava filmski večer